Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які строки проведення виїзних (невиїзних) планових та позапланових перевірок?

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області нагадали, у які строки проводяться виїзні (невиїзні) планові та позапланові перевірки.

Так, відповідно до абзаців першого і другого пункту 75.1 статті 75 Податкового кодексу контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Строки проведення документальної планової перевірки та документальної позапланової перевірки встановлені статтею 82 ПК (пункт 77.7 статті 77 та пункт 78.6 статті 78 ПК відповідно).

Тривалість документальної планової перевірки для великих платників податків не повинна перевищувати 30 робочих днів, щодо суб'єктів малого підприємництва - 10 робочих днів, інших платників податків - 20 робочих днів.

Продовження строків проведення документальної планової перевірки можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більш як на 15 робочих днів для великих платників податків, не більш як на 5 робочих днів - щодо суб'єктів малого підприємництва, не більш як на 10 робочих днів - щодо інших платників податків.

Тривалість документальної позапланової перевірки для великих платників податків не повинна перевищувати 15 робочих днів, щодо суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, для фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників, за наявності умов, визначених в абзацах третьому - восьмому пункту 82.2 статті 82 ПК, - 3 робочі дні, інших платників податків - 10 робочих днів.

Продовження строків проведення документальної позапланової перевірки можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більш як на 10 робочих днів для великих платників податків, не більш як на 2 робочих дні - щодо суб'єктів малого підприємництва, не більш як на 5 робочих днів - щодо інших платників податків.

У разі якщо під час проведення перевірки платник податків надає документи менше ніж за три робочі дні до дня її завершення або якщо надіслані у порядку, передбаченому абзацом першим пункту 44.7 статті 44 ПК, документи надійшли до контролюючого органу менше ніж за три робочі дні до дня завершення перевірки, проведення перевірки може бути додатково продовжено до строків, встановлених пунктом 82.2 статті 82 ПК, на строк три робочі дні (абзац дев'ятий пункту 82.2 статті 82 ПК).

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на пи-тання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини