Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Депутати пропонують обмежити продаж сигарет в duty-free

Реклама

У Раді зареєстрували законопроект № 9315 про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів.

Народний депутат Ярослав Железняк пояснює, що проєкт має закрити схему «дьюті-фрі».

Зокрема пропонується:

  • заборонити на час воєнного стану поміщення і продаж в магазинах безмитної торгівлі (дьюті фрі) вироблених в Україні тютюнових виробів;

  • заборона на час воєнного стану продажу магазинами безмитної торгівлі більше 2 пачок на один чек;

  • інвентаризація залишків тютюнових виробів призначених для поміщення в дьюті-фрі.

Раніше ТСК щодо незаконного обігу тютюнових виробів виявила схему duty-free. Так, у 2021 році було 48 магазинів безмитної торгівлі, а після початку війни їх залишилося лише 15. Хоча виїзд для великої кількості громадян закритий, у 2022 році було реалізовано 20 млн пачок цигарок (у 2021 році - 27 млн пачок). Також є дивна тенденція коли на наземних конкретних пунктах пропуску на один чек купується в середньому 30-35 пачок цигарок, а на інших лише 5-7. При тому, що в ЄС можна провести лише 2 пачки. Кількість вироблених цигарок duty-free та проданих теж відрізняється на сотні тисяч пачок.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини