Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

На кордоні з Румунією відкриють ще один пункт пропуску

Реклама

У Чернівецькій області до кінця цього року планують завершити реконструкцію та запустити в роботу пункт пропуску "Руська" на кордоні з Румунією. Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк під час пресконференції, передає Укрінформ.

"Що стосується КПП "Руська", то там уже є практично облаштований митний перетин кордону. Але він потребує невеличкої реконструкції. Проєкт цієї реконструкції уже завершений майже, проходить зараз експертизу. І я впевнений, що цього року ми проведемо всі реконструкційні роботи та запустимо цей митний перетин кордону до кінця року. Якщо все буде добре в країні", - зазначив чиновник.

Крім того, за словами Запаранюка, на завершальному етапі перебуває і проєктно-кошторисна документація на відбудову пункту пропуску "Шепіт" на гірській ділянці кордону з Румунією.

Ще один проєкт, який стосується нових перетинів кордону - це проєкт реконструкції пункту пропуску "Біла Криниця", який буде розрахований для перетину вантажного автотранспорту. Для цього розробляють спільний проєкт розбудови всієї інфраструктури цього митного перетину кордону разом із румунською стороною. Кошти на будівництво планують залучити з Європейського Союзу.

"По проєктним потужностям пункт пропуску "Біла Криниця" зможе перетинати до 1200 вантажівок за добу. Це буде максимальна потужність. Для того, щоб досягти такої пропускної спроможності, такий самий дзеркальний проєкт має бути і з румунської сторони. Зараз ми проводимо консультації з комісарами Європейського Союзу для того, щоб і наша, і румунська сторона отримали відповідне фінансування на цей проєкт", - повідомив очільник Чернівецької ОВА.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини