Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок проведення обов'язкового техконтролю транспортних засобів

Реклама

Уряд постановою від 19.05.2023 № 514 оновив Порядок проведення обов'язкового техконтролю транспортних засобів. Постанова набере чинності через 3 місяці з дня опублікування.

Документом уточнюється, що транспортним засобом, що використовується з метою отримання прибутку є, зокрема, службовий легковий автомобіль, що експлуатується юридичними особами, фізичними особами - підприємцями під час провадження господарської діяльності, фізичними особами під час виконання цивільно-правових договорів з метою отримання прибутку.

Запроваджено електронну форму протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу, але з можливістю друку паперової копії протоколу.

Також запроваджено відеофіксацію процесу обов'язкового технічного контролю транспортних засобів. Проте положення щодо проведення відеофіксації не застосовуються під час воєнного стану і протягом шести місяців після його припинення або скасування.

Вибірковий перегляд матеріалів відеофіксації унеможливить проведення фіктивних перевірок технічного стану, що суттєво вплине на посилення безпеки дорожнього руху.

Окрім того, постанова передбачає імплементацію у національне законодавство вимог щодо обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, які визначені Директивою 2014/45/ЄС від 3 квітня 2014 року «Про періодичні тестування на придатність до експлуатації для моторних транспортних засобів та їх причепів».

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини