Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд продовжив пільгове ввезення енергетичного обладнання до кінця червня

Реклама

Уряд продовжив до кінця карантину норму про ввезення без сплати ПДВ та ввізного мита товарів, необхідних для сталого постачання електричної енергії, повідомляє Держмитслужба.

Раніше Кабмін з метою відновлення енергетичної інфраструктури постановою № 1340 розширив перелік товарів, ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ та сплати ввізного мита. Зокрема, комплектувальні для виробництва генераторів та іншого енергетичного обладнання в Україні, а також інвертори, синхронні генератори від 7,5 кВ*А та системи для забезпечення супутникового доступу до інтернету (Starlink) та термометри.

Попередньо Урядом було визначено термін дії цієї постанови - до 1 квітня 2023 року.

Постановою від 19 травня 2023 року № 501 Кабмін відновив дію постанови № 1340 - до 30 червня 2023 року. 

Так, починаючи з 21 травня 2023 року товари із зазначеного переліку знову дозволяється ввозити без ПДВ та ввізного мита тим суб'єктам господарювання, які до 1 квітня 2023 р. повністю або частково здійснили попередню оплату згідно з укладеними договорами, за якими ввозяться товари (за умови документального підтвердження від банку здійснення таким суб'єктом господарювання попередньої оплати).

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини