Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МЗС України закликає окремі держави ЄС не продовжувати обмежувальні заходи на чотири види агропродукції

Реклама

В Україні вітають рішення Ради Європейського Союзу щодо продовження на один рік заходів стосовно повної лібералізації торгівлі з Україною, які охоплюють скасування всіх мит, квот і торговельних захисних обмежень щодо українського експорту. 

МЗС України висловлює переконання, що будь-які винятки та обмеження не відповідають ні духу тісного партнерства ЄС з Україною як країною-кандидатом на членство в ЄС, ні букві Угоди про асоціацію та наголошують, що запроваджені 2 травня Європейською Комісією під тиском окремих держав-членів ЄС обмежувальні заходи на чотири види продукції українського експорту - пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшнику - є необґрунтованими, завдають шкоди українським виробникам та відповідно послаблюють економіку України в умовах триваючої повномасштабної війни. 

У МЗС очікують, що ці обмеження, які діють до 5 червня цього року, не будуть продовжені після цієї дати і будуть скасовані в повному обсязі. Продовження торговельних обмежень буде розцінено як приклад подвійних стандартів, який лише підриватиме солідарність ЄС з Україною та демонструватиме неспроможність інституцій ЄС застосовувати норми установчих договорів ЄС та Угоди про асоціацію. 

Тому ми закликаємо ті країни-члени, які стоять за спробою продовжити обмеження, утриматися від такого кроку і обрати шлях вирішення спірних питань, який відповідав би принципам єдиного ринку, нормам Угоди про асоціацію та СОТ.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини