Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ЄС продовжив на рік режим безмитної торгівлі з Україною

Реклама

Рада Європейського Союзу продовжила дію режиму безмитної торгівлі між ЄС та Україною ще на рік, до червня 2024 року. Відповідний регламент ухвалено 25 травня, інформує пресслужба Європейської Ради.

«Поновлюючи ці заходи, ЄС продовжує демонструвати свою непохитну політичну та економічну підтримку Україні, яка стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією з боку росії", - йдеться у повідомленні

Як зазначається, ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС та підтримати економіку в дуже складних умовах. Разом із широкою військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою це має вирішальне значення для допомоги Україні в її довгостроковому відновленні.

Призупинення застосування тарифів стосується фруктів та овочів, на які поширюється система вхідних цін, а також сільськогосподарської непереробленої та переробленої продукції, що підпадає під дію тарифно-квотних обмежень. Мита для промислових товарів припинили діяти ще з 1 січня 2023 року згідно з умовами Угоди про асоціацію.

Прийнятий регламент повинен бути підписаний представниками Ради та Європейського парламенту та опублікований в Офіційному віснику до набуття чинності 6 червня.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини