Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ввів в дію санкції проти російських юридичних та фізичних осіб

Реклама

Президент України Указом №307/2023 увів у дію рішення РНБО від 27 травня 2023 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Загалом 220 компаній і 51 фізична особа. Це підприємства ВПК та дотичні російські компанії. Підприємства, що обслуговують війну. І особи, через яких відбувається управління цими компаніями.

Не всі з них діють на території держави-терориста, деякі - в інших країнах. Але глобальний тиск отримають усі. Крок за кроком ми збираємо повні дані про всіх, хто працює на агресію - прямо чи опосередковано. Кожна така особа буде заблокована, і наші українські санкції або вже синхронізовані, або будуть синхронізовані із санкціями вільного світу", - зазначив Володимир Зеленський.

Санкції до юридичних осіб запроваджені на 10 років та передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів, анулювання або зупинення ліцензій, заборону участі у приватизації, оренді державного майна, здійсненні публічних та оборонних закупівель тощо.

До списку увійшли російські та білоруські компанії, що включають навігаційні системи, а також кіпрські компанії Search Location Limited та 2GIS Local Search Limited, чеська Navitel s.r.o та ТОВ "Навітел Україна".

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини