Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вдосконалив порядок розроблення та перегляду секторальних планів ринку нагляду

Реклама

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку розроблення та перегляду секторальних планів ринкового нагляду, моніторингу та звітування про їх виконання. Відповідну постанову ухвалено на засіданні 26 травня 2023 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Документом, зокрема уточнюються повноваження та обов'язки органів державного ринкового нагляду, а деякі норми приведені у відповідність до вимог, зокрема, європейського законодавства.

У міністерстві зазначають, що завдяки змінам проєкт секторального плану оприлюднюватиметься і затверджуватиметься своєчасно. Це дозволить бізнесу вчасно отримувати інформацію про переліки товарів, перевірки характеристик яких було заплановано, що відповідно підвищить рівень безпечності нехарчової продукції.

Також постановою передбачаються наступні нововведення:

  • в плані буде визначатись конкретна продукція, що перевірятиметься: її вид (тип), категорія та/або група, а також (за наявності) марка (модель, артикул, модифікація);

  • збільшується з 15 днів до 23 днів час для опрацювання Держмитслужбою пропозицій органів ринкового нагляду для складання нею проєкту плану здійснення контролю продукції при здійсненні митного оформлення;

  • розширюється перелік відомостей, які зазначаються у звітах органів про виконання секторального плану ринкового нагляду, що сприятиме якісній оцінці здійснення заходів ринкового нагляду.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на питання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини