Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Данія запускає інвестиційний фонд для України

29 травня 2023, 15:50
224
0
Реклама

26 травня відбувся Український інвестиційний форум у Копенгагені в рамках якого було оголошено про запуск соціальної програми датського інвестиційного фонду для України на загальну суму в 1 млрд датських крон, що становить приблизно $133 млн. Про це повідомили у Мінекономіки.

Міністр економіки України  Юлія Свириденко зазначила, що спеціальний інвестиційний фонд, створений для України, буде фінансувати проекти із залученням найкращих данських технологій та інноваційних рішень, і  буде доступний як для державного, так і для приватного секторів.

Заступник Міністра економіки Олександр Грибан підкреслив, що основною співпрацею між Україною і Данією є налагодження взаємовигідних стосунків, коли українські  компанії не лише імпортують датські продукти, а і локалізують виробництво такої продукції в Україні.

«Нас цікавлять датські технології і ми бачимо велику перспективу у застосуванні та розміщенні датських компаній в Україні у пріоритетних галузях. Зокрема, це відновлювальна енергетика, будівельні матеріали, технології відновлення комунального господарства, а також оборонні технології та технології подвійного призначення», - сказав Олександр Грибан.

В рамках форуму було оголошено про затвердження фінансування для двох пілотних проектів у сфері сільського господарства та агропереробки. Йдеться про постраждалі компанії південного регіону - Нібулон, якому дадуть кредит на 25 млн євро, та Агрофьюжн - 15 млн євро. Також кредити нададуть агрокомпаніям, розташованим біля лінії фронту в Миколаєві, які відновлюватимуть зруйновані виробничі потужності, закуповуючи обладнання у датських експортерів.

За словами Олександра Грибана, датський фонд не лише надаватиме фінансові гарантії, але і безпосередньо здійснюватиме кредитування, що ставить його на окремий щабель фінансових інститутів, які відкрили свої програми для України. Також датський Уряд планує суттєво збільшити ліміти і розширити програму фінансової допомоги для України.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини