Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Народні депутати пропонують відкласти продаж сільськогосподарських земель юрособам

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 9341 про внесення змін до Земельного кодексу щодо відтермінування набуття юридичними особами права на купівлю земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Ним пропонується відтермінувати на два роки з дня припинення або скасування воєнного стану на території України скасування обмежень щодо максимальної загальної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадянина України в сто гектарів та заборони купівлі-продажі або відчуження в інший спосіб на користь юридичних осіб земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у приватній власності.

На думку ініціаторів законопроєкту, його прийняття сприятиме захисту прав та законних інтересів власників земель сільськогосподарського призначення, недопущенню зловживань під час здійснення операцій із землею та надасть можливість державі, приватним землевласникам та бізнесу підготуватися до цивілізованого запровадження вільного обігу земельних ділянок сільськогосподарського призначення після перемоги України у війні та припинення або скасування воєнного стану.

Звертаємо увагу, що чинним законодавством такі обмеження щодо обігу земель сільськогосподарського призначення встановлені до 1 січня 2024 р.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини