Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП скасувала цінові обмеження на ринку електроенергії з 30 червня

Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг скасувала цінові обмеження на ринку електроенергії з 30 червня, повідомляє Liga.net.

Відповідне рішення ухвалив регулятор на своєму засіданні 31 травня.

Передбачається зупинення відповідних положень постанови №332 від 25 лютого 2022 року щодо визначення граничних цін на ринку електроенергії.

Мова йде про граничні ціни на ринку електроенергії на рівні 2 тисяч гривень за МВт-год для годин мінімального навантаження та 4 тисяч гривень за МВт-год для годин максимального навантаження.

Під час розгляду питання голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що нинішні прайс-кепи не дають компанії можливість імпортувати електроенергії в разі її дефіциту.

Директор департаменту енергоринку НКРЕКП Ілля Сідоров пояснив, що з 1 липня, "якщо все буде нормально", мають бути встановлені нові прайс-кепи відповідно до нової методики.

Нагадаємо, з 1 червня зростуть тарифи на електроенергію для населення

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини