Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито схему махінацій з паливом на "Укрспирті" на 55 млн грн

Реклама

НАБУ у співпраці із САП викрило схему реалізації на ДП «Укрспирт» котельного коксохімічного палива за завищеними цінами, що завдала понад 55 млн грн збитків. Про це повідомляють пресслужби НАБУ и САП .

Встановлено, що у 2017-2020 роках ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників.

Реалізація цієї злочинної схеми завдала державному підприємству збитків на суму понад 55 млн грн.

Семи особам, причетним до схеми, повідомили про підозру. З них троє на момент скоєння злочину працювали на керівних посадах у ДП «Укрспирт».

Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Двох осіб (колишнього начальника управління ДП та одного з фактичних бенефіціарів групи підприємств) затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини