Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Фармак» купив маркетингові фармацевтичні компанії у Чехії та Словаччині Новини компаній

Реклама

Український виробник ліків «Фармак» придбав маркетингові фармацевтичні компанії у Чехії та Словаччині разом з відповідними правами інтелектуальної власності та торговими марками. Про це повідомляється на сайті компанії.

Зазначається, що рішення про розширення бізнесу «Фармак» на ринках країн ЄС є частиною глобальної стратегії трансформації у міжнародну компанію.

Напрямки розвитку «Фармак» включають, серед іншого, експортні продажі, інвестиції у виробництво за кордоном (у 2022 р. розпочато будівництво виробничого майданчику в Іспанії), угоди з ліцензування, а також придбання компаній, які є гравцями на ринках країн ЄС.

Придбання маркетингових компаній «Фармак» обрав з огляду на швидкість виходу на ринки Чехії і Словаччини, оскільки ці компанії мають маркетингові служби, співпрацюють з найбільшими аптечними мережами та ключовими дистриб'юторами лікарських засобів в обох країнах.

Крім того, в рамках окремої угоди «Фармак» придбав український бізнес портфельної компанії фонду Novator. Таким чином, «Фармак» став власником портфелю продукції, деяких активів компанії та прав інтелектуальної власності на продукти та торгові марки, що посилить його позиції у сегменті кардіологічних лікарських препаратів та засобів від застуди.

Довідково:

Компанія «Фармак» є лідером фармацевтичного ринку України за обсягами продажів лікарських засобів у грошовому вираженні. Компанія займає близько 6% українського ринку та експортує продукцію у понад 50 країн світу, зокрема ЄС, Азії, Центральної та Південної Америки та Близького Сходу. Представництва та офіси «Фармак» присутні в Іспанії, Польщі, ОАЕ, Киргизстані, Узбекистані, Казахстані.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини