Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки покращить програму пільгового кредитування бізнесу на деокупованих територіях

Реклама

Мінекономіки модернізує програму “Доступні кредити 5-7-9%” для бізнесу, що працює на деокупованих територіях, та переробних підприємств. Такої домовленності досягнуто на нараді з представниками держбанків та керівників регіонів, території яких були деокуповані після повномасштабного вторгнення рф, повідомляє пресслужба міністерства.

За словами заступниці Міністра економіки Надії Бігун, для бізнесу, який працює на деокупованих територіях, пропонується знизити відсоткову ставку по кредиту та збільшити покриття портфельних гарантій.

Крім того, для таких підприємств, а також для компаній переробної галузі, розвиток яких має максимально стимулювати держава незалежно від території їх розташування, пропонується збільшити ліміт кредиту та термін його видачі.

Серед інших питань щодо зміни програми доступних кредитів обговорювалась необхідність диференціювання деокупованих території за рівнем ризику, можливість надавати кредити підприємствам, які мають заборгованість по раніше отриманим кредитам, а також можливість скасування застави як умови кредитування, зважаючи на те, що основні фонди та майно багатьох компаній внаслідок дій агресора було знищено, викрадено чи пошкоджено.

Також представники регіонів звернули увагу на складність для бізнесу виконати умову кредитування за програмою щодо надання звітності про діяльність підприємств за 2022 рік, коли на територіях велись активні бойові дії, фінансову документацію було знищено окупантами.

Окремо обговорювалися можливості запуску програм муніципальних гарантій.

Представники банківських установ та керівництво регіонів, частина територій яких були деокуповані, наголосили, що попит на програму доступного кредитування у бізнесу є, і він готовий нею скористатись задля відновлення своєї діяльності за умови зміни програми під його потреби.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини