Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок зупинення реєстрації податкових накладних оновили

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до Порядку зупинення реєстрації податкових накладних, затвердженого постановою від 11.12.2019 року N1165. Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, ці зміни спрямовані на зменшення відсотку зупинених податкових накладних та спрощення адміністративних процедур для платників.

Документом, зокрема, передбачено:

  • автоматичну реєстрацію ПН/РК у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення;

  • автоматичну реєстрацію зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за умови виконання певних умов.

Також визначено механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування ТПП.

Крім того, встановлено, що у випадку, коли платника внесено до переліку ризикових, дія рішення щодо врахування ТПП автоматично призупиняється, проте не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових.

У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Замовте LIGA360 для бізнесу на вигідних умовах. Підключіть до 10 працівників за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Забезпечте ключові ролі в команді - керівників, юристів, бухгалтерів, HR - інструментами та інформацією для ухвалення рішень. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини