Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна

Реклама

19 травня набула чинності постанова Кабміну від 12 травня 2023 р. № 488, якою затверджено Порядок проведення технічної інвентаризації.

Документом визначено послідовність виконання робіт з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, оформлення результатів технічної інвентаризації, особливості проведення технічної інвентаризації, а також процедура визначення технічної можливості поділу, об'єднання об'єкта (об'єктів) нерухомого майна або виділу частки з об'єкта нерухомого майна.

Зокрема, не допускається, щоб земельна ділянка або її частини належали одночасно до двох (або більше) новоутворених самостійних об'єктів.

Також не допускається під час визначення технічної можливості поділу, об'єднання або виділу надання одному або кільком співвласникам лише допоміжних приміщень житлового будинку або господарських (присадибних) будівель та споруд і їх частин.

Визначення технічної можливості поділу, об'єднання або виділу щодо об'єкта нерухомого майна, що перебуває у спільній сумісній або спільній частковій власності, проводиться за згодою всіх співвласників.

Не допускається, щоб у разі поділу об'єкта нерухомого майна або виділу частки з об'єкта нерухомого майна частини одного приміщення належали до різних новоутворених об'єктів.

Захисні споруди та споруди подвійного призначення поділу не підлягають.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини