Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував Рава-Руський спиртзавод за концентрацію без дозволу на 2 млн грн

Реклама

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Рава-Руський спиртовий завод» на майже 2 млн грн за концентрацію без відповідного дозволу. Про це інформує пресслужба АМКУ.

Встановлено, що у липні 2021 року товариство набуло контроль над об'єктом малої приватизації - окремим майном Рава-Руського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт».

«Відповідні вартісні показники учасників концентрації за підсумками 2020 року перевищували порогові значення, визначені частиною першою статті 24 Закону України «Про захист економічної конкуренції», тому зазначена концентрація потребувала попереднього отримання дозволу органів Антимонопольного комітету України. Але на той момент за дозволом на концентрацію до Антимонопольного комітету України ТОВ «Рава-Руський спиртовий завод» не зверталося», - зазначається у повідомленні.

До Комітету відповідна заява від заводу надійшла лише 14 грудня 2021 року, тобто після здійснення концентрації.

Тому, АМКУ, своїм рішенням від 01 червня 2023 року, визнав факт вчинення порушення, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції» та наклав штраф на ТОВ «Рава-Руський спиртовий завод» у розмірі 1 975 827 грн.

При цьому, враховуючи, що концентрація не призвела до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, Комітет надав дозвіл на заявлені дії.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини