Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має право роботодавець вимагати військовий квиток з печаткою військкомату про взяття на облік при прийнятті на роботу?

Реклама

У Північно-Східному міжрегіональному управлінні Держпраці надали роз'яснення з питання щодо правомірності вимоги військового квитка роботодавцем з печаткою військкомату про взяття на облік при працевлаштуванні на роботу.

Так, порядок прийняття на роботу, а також документи, які має подати кандидат на посаду визначений у ст. 24 КЗпП, яка зобов'язує кандидатів на працевлаштування подати серед іншого військово-обліковий документ.

Додаткові вимоги встановлює Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, затверджений постановою КМ від 30.12.2022 № 1487.

Відповідно до абзацу другого пункту 34 цього Порядку роботодавець зобов'язаний перевірити в особи, яка працевлаштовується, наявність: військово-облікового документа; відмітки у військово-обліковому документі про взяття на військовий облік.

З метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють: перевірку у громадян України під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікового документа, визначеного у пункті 20 Порядку № 1487, або відображення в електронній формі інформації, що міститься в таких документах, які можуть пред'являтися (надаватися) з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини