Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Державному земельному кадастрі почали реєструвати меліоративні мережі

Реклама

В Україні зареєстрували першу меліоративну мережу як об'єкт Державного земельного кадастру. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Відповідні землевпорядні роботи були проведені за замовленням ОВК «Вода життя» з Одещини, яка нещодавно одержала відповідний витяг із Державного земельного кадастру.

Окрім відомостей про об'єкти інженерної інфраструктури одеської меліоративної мережі до реєстру були внесені дані про земельні ділянки, на яких розташовані ці об'єкти, а також про земельні ділянки, що входять до території обслуговування меліоративної мережі.

«Реєстрація меліоративних мереж в Державному земельному кадастрі дозволяє юридично встановити їхнє місце розташування та склад, а також право власності на них. Це необхідно для залучення інвестицій в їх відновлення та розбудову», - зазначив радник Міністра аграрної політики та продовольства Михайло Соколов.

У міністерстві нагадали, що відповідно до нового законодавства, зокрема Закону «Про організацію водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», який набрав чинності в травні минулого року, аграрії отримали право об'єднуватися в організації водокористувачів та спільно керувати меліоративними каналами, трубопроводами, насосними станціями, що подають воду на поля для зрошення або відводять її з територій, що потребують осушення.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини