Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесено зміни до порядку компенсації роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 6 червня 2023 року № 568 вніс зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Документом уточнено, що компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, зокрема тих працівників, які отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи після працевлаштування.

Зазначено, що для цілей цього Порядку під терміном "внутрішньо переміщена особа" розуміється особа, яка після введення Указом Президента від 24.02.2022 № 64 воєнного стану отримала довідку про взяття на облік ВПО відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 1 жовтня 2014 р. № 509.

Також організовано моніторинг збереження зайнятості працівників центрами зайнятості.

Крім того передбачено врахування податкової звітності за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини