Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Херсонський завод по розведенню молоді риб опинився під загрозою повного затоплення

Реклама

Херсонський виробничо-експериментальний завод з розведення молоді риб, що знаходиться на тимчасово окупованій території, опинився під загрозою повного затоплення. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Так, на одній з його виробничих дільниць у м. Гола Пристань, вода піднялася вже до 2,5 - 3 метрів. Затоплені риборозплідна дільниця, ставки вирощувальної дільниці, насосна станція та інші гідроспоруди. Під загрозою затоплення також і Новокаховська дільниця заводу.

У міністерстві зазначають, що повне затоплення може призвести до втрати племінного поголів'я риб та вихід плідників і молоді за межі територій.

Завод утримує цінне племінне поголів'я водних біоресурсів та вирощує коропів, щук, судака, сома, ляща, товстолоба, білого амура для зариблення природних водойм загальнодержавного значення. Сучасне промислове стадо цих видів риб у нижньому Дніпрі та Дніпровсько-Бузькому лимані майже повністю складається з особин, що є продукцією заводу.

Щорічно у рибогосподарські водні об'єкти України заводом вселялося 13 млн екземплярів риб.

Читайте також: Рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватися - Укргідроенерго;

Єдиний в Україні державний осетровий завод повністю затоплено внаслідок знищення Каховської ГЕС

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини