Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент попередньо схвалив законопроєкт щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів

Реклама

Верховна Рада на засіданні 10 червня прийняла за основу законопроєкт № 9315 щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів. Про це повідомляє пресслужба Парламенту.

Законопроєктом передбачається на період до припинення чи скасування воєнного стану в Україні, заборонити поміщення у митний режим безмитної торгівлі та продаж (постачання) магазинами безмитної торгівлі, а також розміщення у них вироблених в Україні товарів за товарними позиціями 2401-2404 згідно з УКТ ЗЕД.

Крім цього, ним пропонується:

  • поширити на «рідини, що використовуються в електронних сигаретах» відповідальність за порушення норм виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованої або без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку;

  • проведення інвентаризації виробниками наявних залишків тютюнових виробів, або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, призначених для реалізації магазинам безмитної торгівлі, та надання відповідних матеріалів контролюючому органу;

  • застосування відповідальності, передбаченої законодавством за виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію підакцизних товарів без марок акцизного податку у разі виявлення фактів виробництва та/або зберігання виробниками такої продукції, які не були включені до матеріалів інвентаризації;

  • декларування протягом 30 днів утримувачем відповідного магазину безмитної торгівлі до іншого митного режиму товарів, які вироблені в Україні та класифікуються за товарними позиціями 2401-2404 згідно з УКТ ЗЕД, що знаходяться в магазинах безмитної торгівлі та перебувають в митному режимі безмитної торгівлі.

На думку авторів законопроєкту, його прийняття сприятиме руйнування схеми ухилення від оподаткування ПДВ та акцизним податком під виглядом здійснення операцій з продажу тютюнових виробів магазинами безмитної торгівлі.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини