Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спростив проведення позапланових перевірок підприємств за зверненням фізичних осіб

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 2 червня 2023 року № 553 спростив проведення позапланових перевірок підприємств за зверненням фізичних осіб. Про це повідомила народний депутат Ніна Южаніна.
Йдеться про можливість здійснення позапланових перевірок підприємств за зверненням фізособи, яка постраждала від діяльності компаній, без погодження з Мінекономіки.
За словами Южаніної, постановою, зокрема, визначено, що позапланова перевірка проводиться за зверненням фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинили шкоду її (їх) правам, законним інтересам, життю чи здоров'ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, у разі подання документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності).
Наразі позапланова перевірка за зверненням людей, які постраждали чи вважають себе постраждалими від діяльності підприємств, може відбуватися лише за умови наявності погодження з Міністерством економіки.
Строк проведення позапланової перевірки не змінюється: він і надалі не повинен перевищувати 10 робочих днів, а щодо суб'єктів господарювання, які належать до суб'єктів малого підприємництва, - 2 робочих днів.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини