Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки та штрафи для бізнесу повернуть з 1 серпня – Гетманцев

Реклама

Верховна Рада не встигла повернути перевірки та штрафи за невикористання РРО для бізнесу з 1 липня виключно з технічних причин, тому ці норми почнуть діяти з 1 серпня. Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє Forbes Ukraine.

Він підкреслив, що незважаючи на велику кількість пропозицій щодо скасування штрафів за невикористання РРО, Україна не може піти на це, оскільки підписала меморандум з МВФ.

«У нас є меморандум із МВФ, де це чорним по білому написано. Ми можемо багато чого хотіти, але є реалії, прописані в меморандумі, і від них ми будемо відштовхуватись, як країна, яка хоче отримати $115 млрд фінансування за 4 роки», - зазначив Данило Гетманцев.

За словами голови Комітету, деякі правки до законопроєкту № 8401 ще можуть бути внесені. Так, є правка, за якою чинний режим оподаткування залишиться для бізнесу у прифронтових зонах.

Також розглядається правка, що стосується критеріїв перевірки бізнесу на 2023-2024 роки. Пропонується перевіряти лише тих, хто має менше податкове навантаження, ніж у середньому по галузі, і виплачує зарплати, нижчі за середні по галузі.

Нагадуємо, 29 травня Верховна Рада попередньо підтримала законопроєкт № 8401 щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану, який передбачає відновлення довоєнного стану системи оподаткування з 1 липня. Детальніше про це за посиланням.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини