Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Канада продовжила скасування мит на українські товари

Реклама

Віце-прем'єр-міністр та міністр фінансів Христя Фріланд оголосила, що Канада продовжить дію Указу про ремісію українських товарів до 9 червня 2024 року. Про це повідомили на сайті уряду Канади.

Таке рішення забезпечить продовження безмитного імпорту українських товарів до Канади, який діє з 9 червня 2022 року. Канада підтримує українську економіку шляхом збільшення українського експорту та тимчасового звільнення від сплати митних і торговельних зборів на імпорт товарів, що походять з України.

Розширення базується на Угоді про вільну торгівлю між Канадою та Україною (CUFTA) та її модернізацію, як було оголошено Прем'єр-міністром 11 квітня 2023 року

З моменту набуття чинності CUFTA 1 серпня 2017 року мита були скасовані на 99,9% імпорту з України, включаючи рибу та морепродукти, соняшникову олію та мінерали; 99,9% виробленої продукції; і 99,9 відсотка сільськогосподарської продукції.

"Канада прагне підтримувати хоробрий народ України на захисті суверенітету та демократії України перед обличчям незаконного повномасштабного вторгнення Росії, яке обмежує можливості України експортувати товари в інші країни. Тимчасове звільнення від сплати мита Канадою для українських товарів є одним із найповніших пакетів звільнень від мит у G7 та світі", - підкреслили в уряді Канади.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини