Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС перевіряє платників, що мали взаємовідносини з ризиковими контрагентами

Реклама

У Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків нагадали, що податківці відпрацьовують платників, які мали взаємовідносини з ризиковими контрагентами.

Так, за січень-травень 2023 року управління провело з підстав, визначених підпунктами 78.1.5 та 78.1.8 пункту 78.1 статті 78 ПК, 29 документальних позапланових перевірок платників податків, задіяних у схемах ухилення від оподаткування ПДВ.

Контрольно-перевірочними заходами відпрацьовано 731,4 млн грн схемного податкового кредиту по 18 суб'єктам господарювання - вигодонабувачам, задіяним у схемах ухилення від оподаткування ПДВ, які мали взаємовідносини з 66 контрагентами - платниками ПДВ, що відповідають критеріям ризиковості.

За результатами проведених перевірок донараховано 296,8 млн грн ПДВ, 266,8 млн грн податку на прибуток, застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму більше 140 млн грн., упереджено суму бюджетного відшкодування ПДВ, заявлену платниками податків на розрахунковий рахунок, у розмірі 88,0 млн грн, зменшено залишок від'ємного значення ПДВ, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду, у розмірі 42,9 млн грн та зменшено суму від'ємного значення об'єкта оподаткування податку на прибуток майже на 2 млн гривень.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. ІТ-платформа LIGA360 відобразить дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,8 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовте презентацію LIGA360 та дізнайтеся, як бути впевненими у бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини