Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз запровадить "воєнне страхування" ризиків для залучення приватних інвестицій до України

Реклама

Євросоюз працює над створенням умов для залучення приватних інвестицій та бізнесу до відбудови України, а також запровадить «воєнне страхування» ризиків, повідомляє Укрінформ.

Про це у Страсбурзі заявив виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

«Відсутність воєнного страхування у більшості з країн-членів (ЄС) розглядається як бар'єр для залучення приватного сектору до відбудови України. Ми продовжуємо обговорення з кількома партнерами, включаючи Велику Британію та ЄБРР, щодо потенційного створення інструменту, який міг би стимулювати страховий бізнес до започаткування політики «воєнного страхування» для України. ЄС також працює з ЕБРР над створенням фонду у 40 мільйонів (євро) для підтримки малих та середніх підприємств», - сказав представник Єврокомісії.

При цьому він окремо наголосив, що процеси відновлення країни мають супроводжуватися продовженням реформ, які покращать бізнес-середовище та наблизять Україну до членства в Європейському Союзі.

«Громадський сектор відіграватиме важливу роль у наданні гарантій та інших інструментів із зниження ризиків, зокрема, для страхування, щоб залучити інвестиції та приватний сектор до відбудови України. Це буде особливо важливим для відновлення торгівлі та комерційних потоків. Європейська Комісія готується до заснування фонду для надання додаткових гарантій для експортно-орієнтованих агентств, щоб вони могли продовжувати експорт ЄС для компаній в Україні», - зауважив виконавчий віце-президент Єврокомісії.

Також відмічено прогрес України у реформах, особливо в умовах війни, але все ще є робота, яка має бути завершена.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини