Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні скасують податкові пільги у зв'язку із завершенням карантину через COVID-19

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 13 червня схвалив проєкт Закону, яким пропонується внести зміни до Податкового кодексу, пов'язані із завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України COVID-19. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроєктом передбачено скасування функції, що тимчасово здійснювалась контролюючими органами в частині формування Реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за найманих осіб, та здійснення розрахунку розмірів сум таких компенсацій для їх виплати суб'єктам господарювання - юридичним особам.

Також пропонується виключити підпункти 29-3.3, 29-3.4 та 29-3.5 із пункту 29-3 підрозділу 5 розділу XХ «Перехідні положення» ПК, яким встановлюється тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів.

Коментуючи ініціативу Уряду щодо завершення карантину народний депутат Ярослав Железняк написав: "ВООЗ скасувала у травні статус пандемії COVID-19. У нас карантин формально ще діє до 30.06.2023, ну і судячи по факту внесення такого закону Урядом, то на цьому і завершиться."

За його словами, більшість норм і так втрачають свою силу після закінчення пандемії, «але тут дві технічні зміни: щодо Реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання та про тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів».

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини