Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європейський центробанк закликав фінустанови вийти з російского ринку

Реклама

Банки єврозони в росії повинні якнайшвидше піти, заявили у Європейському центральному банку, передає Reuters.

«Я вважаю, що важливо, щоб банки залишалися дуже зосередженими на подальшому зниженні своїх ризиків і, в ідеалі, виході з ринку якомога швидше», - сказав на конференції Андреа Енріа, головний інспектор ЄЦБ.

Зокрема, це стосується австрійського Raiffeisen Bank International та італійського UniCredit, які все ще заробляють гроші в росії.

Енріа визнав, що банки більше не надають нові кредити і що їх важко продати через тиск з боку москви, включаючи вимогу схвалення президента. Але він наголосив на необхідності подальших дій.

"Це процес, який ми не тільки схвалюємо, але ми сильно тиснемо на банки, тому що існує величезний репутаційний ризик через продовження роботи в росії", - сказав він.

Нагадаємо, НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни, а НБУ раніше закликав міжнародні банки вийти з російського ринку.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини