Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесено зміни до Положення про Державну податкову службу

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 13 червня 2023 року № 598 вніс зміни до Положення про Державну податкову службу.

Згідно з документом, до основних завдань Державної податкової служби, зокрема, віднесено:

  • здійснення податкового контролю за контрольованими іноземними компаніями;

  • забезпечення ведення обліку єдиного внеску;

  • забезпечення ведення та оприлюднення Реєстру керівників платників податків- боржників;

  • здійснення заходів щодо забезпечення виконання прийнятих в установленому законом порядку рішень про застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до платників податків;

  • здійснення контролю за своєчасністю та повнотою сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств платниками податку, які провадять діяльність з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі.

Також ДПС організовуватиме та здійснюватиме взаємодію та обмін інформацією з компетентними органами іноземної юрисдикції (держави, території), у тому числі автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей відповідно до Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки, звітами у розрізі країн міжнародних груп компаній та автоматичний обмін інформацією відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини