Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до Податкового кодексу України, пов’язані із завершенням карантину: проєкт

Реклама

Всесвітня організація охорони здоров'я 5 травня 2023 року прийняла рішення про скасування статусу пандемії COVID-19.

Кабмін постановою від 25.04.2023 № 383 встановив дію карантину на території України до 30.06.2023.

Наразі Податковий кодекс України містить низку норм, внесених з метою зменшення негативного впливу поширення коронавірусу COVID-19, більшість яких містить обмеження дії в часі, зокрема їх запроваджено по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. Однак окремі норми Кодексу обмежень щодо строку дії не мають, не зважаючи на те, що їх запровадження передбачало тимчасове застосування та пов'язувалось із дією карантину.

У зв'язку з цим розроблено законопроект № 9385, яким запропоновано внесення технічних правок до ПКУ у зв'язку із скасуванням обмежувальних карантинних заходів, а саме:

  • скасувати функцію, що тимчасово здійснювалась контролюючими органами в частині формування Реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання витрат, понесених за сплату ЄСВ за найманих осіб, та здійснення розрахунку таких сум;

  • виключити підпункти 293.3, 293.4 та 293.5 із пункту 293 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу, якими встановлюється тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів, при цьому підпункти 293.1 та 293.2 мають часові обмеження в дії, а підпункти 293.3, 293.4 та 293.5 не мають таких обмежень.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Які антикризові пільги і преференції отримав бізнес на час карантину - читайте тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини