Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Північна Македонія домовились про "транспортний безвіз"

Реклама

Між Україною та Північною Македонією діятиме «транспортний безвіз». Про це повідомили в Мінвідновлення.

Він передбачає скасування дозволів щодо виконання двосторонніх та транзитних перевезень для транспортних засобів стандарту Євро-3 та вище.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання українсько-македонської Змішаної Комісії з міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів, яке відбулося у столиці Північної Македонії Скоп'є. Було також досягнуто згоди про основні умови бездозвільного проїзду та внесення змін до двосторонньої Угоди.

Щоб скористатися «транспортним безвізом», у перевізників має бути сертифікат виробника або уповноваженої установи для підтвердження класу екологічності не менше Євро-3.

Україна та Північна Македонія домовилися вдвічі збільшити квоту дозволів для виконання перевезень до третіх країн на нинішній та наступний рік. А також узгодили порядок дії цих дозволів. Вони можуть бути використані як в прямому, так і в зворотньому напрямку. Такий вид дозволів дійсний для транспортних засобів будь-якої категорії екологічності.

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 сьогодні.

Читайте також: «Транспортний безвіз»: відповіді на найпоширеніші запитання українського експортера

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини