Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що дозволить націоналізувати колишній "Альфа-банк"

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон щодо виведення з ринку системно важливого банку з підсанкційними власниками (законопроєкт № 9107-1). Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

«Він вступає в силу через день після опублікування, тобто вже на цьому тижні. А далі НБУ зобов'язаний розпочати процедуру націоналізації одного банка, тобто екс-Альфи», - написав народний депутат.

Як повідомлялося, 29 травня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №9107-1, який дозволяє Нацбанку націоналізувати банк у разі застосуванням санкцій до банку та/або власників істотної участі у ньому.

При цьому, можливість виведення системно важливого банку з ринку (націоналізація) запроваджується за відсутності у нього ознак неплатоспроможності.

Також закріплюється норма, якою передбачена можливість відшкодування особам збитків, яких вони зазнали внаслідок ліквідації банку або виведення з ринку системно важливого банку, виключно за рахунок коштів держави-агресора.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини