Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Mondelez відреагувала на бойкот у скандинавських країнах через присутність на ринку рф

Реклама

Mondelez (печиво OREO, TUC, шоколад Alpen Gold, Milka, Picnic тощо) планує відокремити бізнес у росії. Про це заявила пресслужба компанії у відповідь на негативну реакцію країн Північної Європи.

"Ми постійно підтримуємо наших колег в Україні та інвестували в ремонт і реконструкцію наших місцевих виробничих потужностей, які зараз повернулися до роботи. Щоб допомогти українському народу, ми продовжили збільшувати наші зобов'язання, які зараз становлять 15 мільйонів доларів США через Міжнародний фонд Mondelеz, щоб підтримати Україну, українських громадян, а також біженців", - повідомили в компанії.

Проте Mondelez заявила, що не може просто закритися, тому що тоді у неї можуть забрати бізнес. "Це також створить велику невизначеність для 3000 наших колег і понад 10 000 фермерів, які залежать від нас", - йдеться в заяві.

Компанія нагадала, що скоротила діяльність на ринку рф, припинивши нові капіталовкладення, запуск нових продуктів і витрати на рекламу, в результаті чого продається значно менше продукції. Цього року обсяги скоротилися вдвічі, а обсяги імпорту та частка ринку значно зменшилися.

Mondelez продовжує скорочувати діяльність та очікує подальше зниження обсягів і продажів, оскільки працює над відокремленням російського підрозділу в самодостатню бізнес-одиницю з власним ланцюгом постачання.

Нагадаємо, НАЗК внесло компанію "Mondelez International" до переліку міжнародних спонсорів війни.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини