Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено перелік країн, громадяни яких зможуть стати українськими е-резидентами

Реклама

Українською програмою е-Резидентство зможуть скористатись підприємці з Індії, Пакистану, Словенії та Таїланду. Згодом перелік країн розширюватиметься. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Як зазначається, завдяки цій ініціативі іноземні громадяни стануть віртуальними е-резидентами України та зможуть вести свій бізнес зі сприятливими податковими умовами.

«Ініціатива дозволить зареєструватися підприємцем в Україні в кілька кліків, дистанційно управляти своїм бізнесом, відкривати банківські рахунки та сплачувати податки. Для українського бюджету це додаткові надходження», - сказав заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Е-резиденти зможуть використовувати передові технології ідентифікації, онлайн-банкінгу та електронного підписання документів. Наразі триває робота над розробкою необхідної нормативно-правової бази, що дозволить запустити програму е-Резидентства повноцінно. Також проводиться тестування інформаційної системи е-резидент.

У міністерстві підкреслюють, що е-Резидентство України не буде доступне громадянам росії, білорусі та країн, що входять до «сірого» чи «чорного» списку FATF. Також е-резиденти не зможуть надавати послуги українським громадянам, тобто працюватимуть виключно з іншими іноземцями.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини