Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк пом'якшив фінмоніторинг щодо політично значущих осіб

Реклама

Національний банк унормував окремі питання забезпечення належного застосування ризик-орієнтованого підходу банків до клієнтів - політично значущих осіб (Politically Exposed Persons, РЕРs), які раніше містилися в рекомендаційних листах. Про це інформує пресслужба НБУ.

«Банки мають відійти від формального підходу до встановлення рівня ризику РЕРs . У кожному окремому випадку присвоєння банком будь-якого рівня ризику PEPs має бути належним чином обґрунтовано», - зазначається у повідомленні.

На думку регулятора, такий підхід сприятиме запобіганню встановлення банками необґрунтованого рівня ризику та безпідставній відмові таким клієнтам в обслуговуванні.

Національний банк також пом'якшив окремі норми в частині заходів щодо джерел статків (багатства) РЕРs та джерел коштів, пов'язаних з їх фінансовими операціями. Так, підвищено ліміти на обсяги фінансових операцій за всіма рахунками PEPs, відкритими в банку, з 200 тис. грн за квартал до 400 тис. грн за місяць, що є однією з умов для невжиття заходів з установлення джерел статків (багатства) РЕРs.

Відповідні зміни внесені постановою правління НБУ від 15 червня 2023 року № 74, що набрала чинності 17 червня 2023 року.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини