Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закони про скасування ПДВ та ввізного мита на складові для безпілотників

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав два закони щодо підтримки виробництва та ремонту безпілотних систем (законопроєкти № 9275 та № 9276). Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Ними передбачається звільнення від сплати податку на додану вартість та мита ввезення складових (матеріали, вузли, агрегати устаткування та комплектуючі) БПЛА, що ввозяться підприємствами для власної виробничої діяльності з виробництва та ремонту безпілотників.

Підприємство, яке ввезло такі складові повинно звітувати про їх використання.

У разі нецільового використання товарів підприємство повинно буде сплатити ПДВ та мито, від яких його було звільнено, а також сплатити пеню.

Закони набирають чинності з дня, наступного за днем їх опублікування та діятимуть до припинення або скасування воєнного стану.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини