Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядок формування переліку іноземних фондових бірж, що повинні подавати інформацію про кінцевих бенефіціарів

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 13 червня 2023 року № 602 затвердив Порядок формування переліку іноземних фондових бірж (регульованих ринків), на які розповсюджуються вимоги щодо розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Цим Порядком визначено загальні засади формування переліку іноземних фондових бірж (регульованих ринків), на які розповсюджуються вимоги щодо розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників, рівнозначні тим, що були прийняті Європейським Союзом.

Зокрема, ним встановлено:

  • процедуру формування переліку та внесення відповідних змін до нього;

  • умови (вимоги) та критерії включення до переліку іноземних фондових бірж (регульованих ринків);

  • підстави для виключення іноземної фондової біржі (регульованого ринку) з переліку та строки прийняття рішення про виключення.

Також передбачено, що Мінекономіки формує Перелік та вносить його на розгляд Уряду у встановленому порядку. Під час формування Переліку Мінекономіки враховує результати опрацювання відповідних пропозицій від НКЦПФР, Мінфіну, МЗС та Держфінмоніторингу.

Публічні компанії (юридичні особи, створені у формі публічного акціонерного товариства), акції яких допущено до торгів на фондовій біржі з переліку іноземних фондових бірж, на які розповсюджуються вимоги щодо розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників, зможуть не подавати державним реєстраторам інформацію про своїх кінцевих бенефіціарних власників.

За матеріалами Мінфіну.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини