Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про відновлення великої приватизації

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 3137-IX (законопроєкт № 8250), яким відновлюється велика приватизація. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Крім відновлення великої приватизації, новий Закон також передбачає ряд важливих норм, що стосуються роботи Фонду держмайна. Зокрема, Голова ФДМУ отримає право самостійно призначати та звільняти заступників, а 12 регіональних відділень - окремих юросіб стануть структурними підрозділами Фонду.

Також цим Законом вносяться зміни в роботу із підсанкційним майном. Підсанкційне майно за рішенням ВАКС буде передаватися ФДМУ, який самостійно прийматиме управлінські рішення щодо нього (приватизація, продаж, оренда чи управління). Всі отримані кошти будуть направлятися до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Крім того, Закон:

  • встановлює заборону займати посади керівників держпідприємств та членів наглядових рад підсанкційним особам та громадянам країн-агресорів;

  • скасовує процедуру погодження директорів держпідприємств, які знаходяться в управлінні ФДМУ, з місцевою владою;

  • усуває обмеження щодо строку договорів оренди державного майна на період дії воєнного стану.

Основні положення Закону вступають в силу з наступного дня після його офіційного опублікування, а норми щодо підсанкційного майна - через три місяці після цього.

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Працювати в команді - вигідно як ніколи. Саме зараз ви можете замовити до 10 рішень LIGA360 всього за 10000 грн/міс. Отримайте фіксовану ціну за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини