Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закрити ФОП відтепер можна на порталі "Дія": покрокова інструкція

Реклама

Закрити ФОП відтепер можна на а порталі «Дія», у кілька кліків. Послуга автоматична, тому закрити бізнес можна швидко та без участі держреєстратора. Про це інформує пресслужба Мінцифри.

«Щоб закрити ФОП, більше не потрібно заповнювати заяву вручну, а потім чекати, коли її опрацює реєстратор. Припинення ФОП відбувається без участі людини, а дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це мінімізує людський фактор і унеможливить помилки в заяві», - зазначається у повідомленні.

Скористатися цією послугою можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП або використовують паспортні дані замість картки платника податків.

Для цього потрібно:

  • авторизуватися на порталі «Дія»;

  • обрати послугу - Автоматичне закриття ФОП;

  • натиснути - Подати заяву;

  • необхідна інформація підтягнеться у заяву з ЄДР. Потрібно перевірити, чи всі дані правильні;

  • підписати заяву електронним підписом ФОП або КЕПом фізичної особи.

Після цього дані про закриття ФОП автоматично надійдуть у ЄДР та до податкової за місцем реєстрації. Статус заяви можна перевірити у розділі "Послуги - Замовлені послуги".

Де підприємцю шукати роз'яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини