Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Львівщині викрито підпільний нафтопереробний завод, який виробляв до 5 тонн пального щодня

Реклама

Територіальне управління Бюро економічної безпеки у Львівській області викрило підпільний завод із виготовлення пально-мастильних матеріалів, який щодня виробляв до 5 тонн пального. Про це повідомляють пресслужби БЕБ та Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що співробітники одного із товариств налагодили незаконну переробку нафти та виробництво низькоякісного пального.

Підпільний цех із виробництва пально-мастильних матеріалів організували на території товариства в одному із сіл Стрийського району Львівської області. Там на спеціальному обладнанні фігуранти переробляли нафту на пальне. В подальшому нафтопродукт реалізовували за цінами нижче ринкових.

Виробничі потужності «підприємства» дозволяли виготовляти до 5 тонн нафтопродуктів кожного дня, які, за результатами проведених експертиз, не відповідають Державним стандартам України.

Під час обшуків на території цеху правоохоронці виявили 12 металевих цистерн та саме обладнання за допомогою якого виробляли пальне: реактор з холодильником для конденсації випарів, технологічні насоси, труби, резервуари та інше.

Вилучено близько 25 тис. літрів нафтопродуктів: 7 тис. літрів дизельного пального, понад 12 тис. літрів бензину та нафта.

Загальна вартість вилучених товарів близько 2,5 млн грн. Також при проведенні обшуків у приміщенні виявлено чорнові документи бухгалтерського обліку.

Досудове розслідування у провадженні здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 1 та ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту підакцизних товарів, вчинене групою осіб).

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що включає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини