Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

MIGA почала надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні

Реклама

Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій (MIGA) Групи Світового банку почало надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні із Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE). Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Під час проведення Конференції з питань відновлення України-2023 у Лондоні між MIGA і німецьким банківським холдингом ProCredit було підписано Угоду про збільшення гарантії з 17,1 до 40,85 млн євро.

Збільшення гарантії від MIGA поширюється на інвестиції ProCredit в капітал її української дочірньої компанії АТ «ПроКредит Банк» для підтримки українського малого та середнього бізнесу. Відповідна програма діятиме до грудня 2025 року.

«Це перший проєкт, який буде реалізовуватись із залученням Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України. Впевнена, що програма страхування воєнних ризиків для інвестицій в українську економіку від MIGA запалить зелене світло для тих бізнесменів, які чекають можливості розпочати роботу над відновленням нашої країни. Адже саме приватні інвестори стануть основою повоєнного відновлення України», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Малий і середній бізнес отримає доступ до гостро необхідних обігових коштів. Аграрний сектор отримує фінансування, щоб продовжувати експортувати зерно на світові ринки. Крім того, українці зможуть розраховувати на необхідні банківські послуги», - пояснив виконавчий віце-президент MIGA Хіроші Матано.

Збільшення гарантії MIGA на 23,75 млн євро дозволить «ПроКредит Україна» оптимізувати свій існуючий капітал, продовжувати пропонувати необхідні банківські послуги та потенційно генерувати нові позики своїм клієнтам.

Довідково:

ProCredit Holding AG & Co. KGaA, розташована у Франкфурті-на-Майні у Німеччині, є материнською компанією орієнтованої на розвиток групи ProCredit, яка складається з комерційних банків для малих і середніх підприємств. В Україні компанія володіє фінустановою ПроКредит Банк.

MIGA є членом Групи Світового банку і працює для сприяння прямим іноземним інвестиціям у країни з економікою, що розвивається. Одна із основних місій агентства пропонувати покращення кредитних умов приватним інвесторам і кредиторам.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини