Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентський комітет підтримав законопроєкт про запровадження з 1 січня 2026 року електронної марки акцизного податку

Реклама

Парламентский Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді прийняти в другому читанні та у цілому законопроєкт № 8287, яким передбачається запровадження з 1 січня 2026 року електронної марки акцизного податку. Про це повідомив голова Комітету Данило Гетманцев у Telegram.

За його словами, запровадження е-марки надасть можливість:

  • відстежувати рух алкоголю, тютюнових виробів, рідин для електронних сигарет від виробника/імпортера до кінцевого споживача;

  • контролювати повноту і своєчасність сплати сум акцизного податку за такі товари;

  • кожен громадянин зможе ідентифікувати продукцію та перевірити легальність походження товару.

Крім того, електронна системи обігу підакцизних товарів, яку пропонується створити цим законопроєктом, забезпечить електронну взаємодію між державними органами та суб'єктами господарювання. Система ще на етапі замовлення розрахує та виставить рахунок до сплати в частині сум акцизного податку за замовлені марки, а обтяжливий процес замовлення паперових марок акцизного податку піде в минуле.

Очікується, що прийняття прийняття цього проєкту Закону переведе облік алкоголю, тютюнових виробів та рідин для електронних сигарет в електронний формат, спростить його та допоможе поборити «тінь».

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини