Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни китайського автовиробника Geely

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську автомобільну компанію Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd, відому як Geely, до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє пресслужба агентства.

У НАЗК зазначають, що Geely продовжує сплачувати податки до бюджету росії, активно підтримувати її економіку і, відповідно, спонсорувати агресію проти України у той час, коли більшість виробників автомобілів з Європи, Японії та Кореї припинили продажі на російському ринку після вторгнення в Україну,

Компанія Geely належить китайському підприємцю-мільярдеру Лі Шуфу та володіє кількома брендами, включаючи Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

У списку найбільших компаній світу Fortune Global 500 за 2022 рік посіла 229 місце.

Деніел Лі, виконавчий директор холдингової компанії Geely, заявляв, що не хоче говорити своїм компаніям залишати ринок Росії. Він особисто підтримав рішення автобренду Geely збільшити продажі автомобілів у рф після того, як глобальні конкуренти пішли з ринку після вторгнення росії в Україну.

Продажі автомобілів під маркою Geely в росії за перші три місяці 2023 року зросли більше ніж удвічі порівняно з минулим роком, з 5543 одиниць до 12673 одиниць. А виручка Geely Auto Group за 2022 рік становила понад 20 млрд дол. США.

Дистриб'ютором бренду Geely в росії є компанія ТОВ «Джили-Моторс», виторг якої за 2022 рік виріс на 82% до 800 млн дол. США, чистий прибуток виріс на 5105% до $201 млн. До бюджету росії сплачено понад 51,4 млн дол. США податків.

Компанія продовжує представляти та продавати нові моделі авто своєї марки в рф. Станом на травень 2023 року мережа офіційних дилерів Geely представлена в 89 російських містах і налічує 157 дилерських центрів.

«Жодних спроб засудити війну росії проти України від керівництва компанії не було», - наголосили у НАЗК.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини