Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

На кордоні України з державами ЄС модернізують сім пунктів пропуску

Реклама

На кордоні України та держав ЄС, за сприяння Єврокомісії, модернізують сім пунктів пропуску. Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

Реалізація проєктів, які були розроблені спільно з Польщею, Румунією, Угорщиною та Словаччиною, здійснюватиметься у рамках програми «Механізм «Сполучення Європи».

Програмою передбачається модернізувати автомобільні та залізничні пункти пропуску, під'їздні шляхи, майданчики для паркування вантажівок, а також планується закупити обладнання для митного та прикордонного контролю.

Проєкти будуть реалізовані на умовах співфінансування. 50% коштів мають виділити держави-автори проєктів, інші 50% - Єврокомісія. Зокрема, програма охопить наступні пункти пропуску:

  • «Ягодин - Дорогуськ»;

  • «Краківець - Корчова»;

  • «Мостиська ІІ - Медика»;

  • «Порубне - Сірет»;

  • «Вадул-Сірет - Дорнешті»;

  • «Бережанка - Лужанка»;

  • «Захонь - Чоп».

«Пріоритет Мінвідновлення - збільшити пропускну здатність пунктів перетину кордону. Це важливо для розвитку експортної логістики та оптимізації транспортних потоків. Загальна вартість схвалених Єврокомісією проєктів - понад 200 млн. євро…Фокус уваги - також на розбудові прикордонної інфраструктури», - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Нагадуємо, 6 червня 2023 року Віцепрем'єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков та Єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян підписали Угоду про участь України у програмі Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи».

Зазначена угода дозволяє залучати фінансування ЄС для розвитку транспортних артерій та підтримки стійких транс'європейських мереж у сферах транспорту, енергетики та цифрових послуг.

Де керівнику шукати інформацію для ухвалення рішень? На платформі LIGA360. Алгоритми дій для бізнесу, перевірка контрагентів та контроль репутації. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини