Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна застосовуватиме однакові з ЄС правила класифікації товарів

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 24 червня ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності». Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Документ розроблено Міністерством фінансів для забезпечення імплементації до українського законодавства положень правових актів ЄС в частині урахування підходів до класифікації окремих товарів згідно з Комбінованою номенклатурою ЄС.

«Це сприятиме однаковому застосуванню всіма митними органами правил класифікації товарів під час прийняття рішень щодо класифікації товарів згідно з УКТЗЕД та рішень стосовно зобов'язуючої інформації з питань класифікації товарів», - зазначають у міністерстві.

Прийнятою постановою Уряду також доручено Держмитслужбі забезпечити:

  • підготовку та оприлюднення інформації щодо відповідності кодів товарів, зазначених у відповідних актах права ЄС, кодам чинної версії товарної номенклатури УКТЗЕД;

  • доопрацювання відповідного програмного забезпечення.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини