Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та ЄАВТ оновлять низку угод про вільну торгівлю

Реклама

Україна та Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) оголосили про початок переговорів щодо оновлення низки угод про вільну торгівлю. Таку домовленість досягнуто на зустрічі Першого віцепрем'єр-міністра України - Міністра економіки України Юлії Свириденко з міністрами ЄАВТ, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Йдеться про Угоду про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ (Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн), Угоду про сільське господарство між Україною та Королівством Норвегія, Угоду про сільське господарство між Україною та Ісландією та Угоду про сільське господарство між Україною та Швейцарською Конфедерацією.

За словами Юлії Свириденко, оновлення Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ створить новий сприятливий клімат для економічних відносин у сфері торгівлі, сприятиме формуванню конкурентоспроможної ринкової економіки та розвитку ключових галузей.

Зокрема, в нову редакцію Угоди передбачається включити нові розділи щодо малих та середніх підприємств, торгівлі та сталого розвитку, електронної комерції та технічного співробітництва. Також пропонується оновити такі розділи: торгівля товарами, технічні бар'єри в торгівлі, санітарні та фітосанітарні заходи, спрощення процедур торгівлі, захист інтелектуальної власності, державні закупівлі.

Зі свого боку Україна зацікавлена у максимальній лібералізації як ставок митних зборів, так і пільгових мит, а також нетарифних заходів щодо всіх товарів.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини