Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено план корпоратизації НАЕК «Енергоатом»

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 27 червня затвердив план перетворення ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

План, зокрема, передбачає проведення повної інвентаризації майна підприємства, відбір на конкурсних засадах суб'єкта оціночної діяльності з метою проведення незалежної оцінки майна тощо протягом червня-липня 2023 року.

В листопаді 2023 року передбачається затвердження акта оцінки майна, та підготовка проєктів урядових рішень про затвердження передавального акта майна до статутного капіталу акціонерного товариства, про затвердження проектів статуту АТ, положення про наглядову раду, виконавчий орган АТ та інше.

Також в листопаді планується подати на розгляд Уряду проєкт рішення про емісію акцій товариства. Сам випуск акцій та зарахування 100% емітованих акцій акціонерного товариства «Енергоатом» передбачається провести в грудні 2023 року.

Завершиться процес перетворення державного підприємства в акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі з формуванням в установленому порядку персонального складу наглядової ради та виконавчого органу товариства в грудні 2023 року - березні 2024 року.

У міністерстві наголошують, що перетворення ДП «НАЕК «Енергоатом» в акціонерне товариство покращить ефективність та прозорість управління компанією, сприятиме залученню інвестицій в атомну галузь та посиленню енергетичної безпеки України.

Нагадуємо, 6 лютого 2023 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», що передбачає корпоратизацію державного підприємства. Детальніше про це читайте тут.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини