Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес закликає Президента зупинити хвилю корупції та рейдерських атак: маніфест роботодавців

Реклама

Бізнес закликає Президента Володимира Зеленського зупинити хвилю корупції, рейдерських атак та свавілля чиновників, яка накрила Україну. Про це йдеться у маніфесті українського бізнесу на захист 42 статті Конституції, що оприлюднений на сайті Федерації роботодавців України.

У документі наголошується, що попри війну, Україну накрила хвиля корупції та рейдерських атак, а свавілля перевертнів у погонах та суддівських мантіях перейшло всі межі.

«Координовані корупціонерами рейдерські атаки підривають обороноздатність держави, оскільки ЗСУ фінансується з податків підприємств», - зазначають роботодавці.

Вони констатують, що незаконний тиск на власників підприємств з боку корупціонерів вже спричинив другу хвилю еміграції промислового бізнесу за кордон, що є втратою робочих місць назавжди.

«Рейдери на державній службі переконані у своїй безкарності», - йдеться у маніфесті.

Тому бізнес планує сформувати реєстр рейдерів, який включатиме «зашкварних» силовиків та суддів та готовий надати конкретні прізвища координаторів та виконавців, які здійснюють тиск на підприємців.

«Закликаємо Президента, як гаранта Конституції, з метою захисту положень її 42 статті негайно втрутитись у ситуацію. Неприпустимо, щоб обороноздатність держави підривали перевертні в тилу», - наголошується у маніфесті.

Також бізнес пропонує:

  • на час воєнного стану законодавчо заборонити використання державних силових структур у корпоративних спорах, які не стосуються національної безпеки;

  • заборонити обшуки та інші форми “маски-шоу”, якщо підприємство готове добровільно надати будь-які документи, необхідні слідчим;

  • до суддів, чорних нотаріусів та реєстраторів, незаконність рішень яких очевидна і доведена у судах вищих інстанцій, застосовувати спрощену процедуру притягнення до відповідальності.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини